μακαρονάδα με μπρόκολο
Όπως σας έχω ξαναπεί, στη μαγειρική δεν έχω και μεγάλη ειδίκευση. Τι να κάνω όμως που μου αρέσει να μαγειρεύω και να ανακαλύπτω καινούργιες γεύσεις... Ειδικά αυτή τη συνταγή δεν θα μπορούσα να μην τη μοιραστώ μαζί σας, τόσο πολύ μου αρέσει (καθώς και σε κάποιους που δεν θέλανε να δούνε μπρόκολο ούτε ζωγραφιστό!). Επίσης, μην ξεχνάτε ότι δεν θα σας γράψω ποτέ συνταγή που να μην είναι τουλάχιστον πανεύκολη. Άσε που έφτασε εκεί που είναι σήμερα μέσω πολύ περίεργης διαδρομής:
Πέρισυ, τέτοια εποχή συζητούσαμε με την αδερφή μου για το μπρόκολο που είναι πολύ ωραίο χειμωνιάτικο λαχανικό και αναρωτιόμασταν πώς να το μαγειρέψουμε. Θυμήθηκε λοιπόν ότι στη Βραζιλία (άσχετο) είχε δοκιμάσει τη μακαρονάδα αυτή, που όμως είναι παραδοσιακή ιταλική συνταγή. Έψαξα λοιπόν και βρήκα την ιταλική συνταγή, την έκανα όσο πιο απλή μπορούσα και μια ωραία μέρα αποφάσισα να την ελληνοποιήσω βάζοντας φέτα !!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο της πάει...
Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Για 2 μερίδες:
- 1 μεσαίο μπρόκολο
- φέτα περίπου 200 γρ. (1 φλιτζάνι)
- Πένες ή βίδες* (έγω βάζω λίγο παραπάνω από 1/2 πακέτο γιατί είμαστε και φαγανοί άνθρωποι...)
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά βούτυρο (προαιρετικά)
Βράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, αλατισμένο νερό, όσο θα βάζαμε κανονικά για τα μακαρόνια. Μόλις βράσει ρίχνουμε το μπρόκολο πλυμένο και κομένο σε μπουκέτα όχι πολύ μικρά. Ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά.
Εντωμεταξύ, βάζουμε στο πιο μεγάλο τηγάνι μας το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα το μπρόκολο στο τηγάνι να σωταριστεί. Στο νερό του, το οποίο εξακολουθεί να βράζει στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας τα οποία βράζουμε με ανοιχτό καπάκι όση ώρα λένε οι οδηγίες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι ώστε να είναι μέτρια προς χαμηλή, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το σκόρδο σε φετούλες. Αν το τηγάνι μας έχει καπάκι (ακόμα καλύτερα) το σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά. Σε κάθε περίπτωση το αφήνουμε να σιγοψηθεί όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά γυρίζοντάς το απαλά 1-2 φορές.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και αν θέλουμε λιώνουμε στην κατσαρόλα τους το βούτυρο για να πάρουν γεύση. Και να μη βάλουμε πάντως δεν πειράζει καθόλου.
Ρίχνουμε τη φέτα τριμένη στο μπρόκολο και αυτή λιώνει αμέσως. Αν κάποια μπουκέτα τα θέλετε πιο μικρά ή πιο λιωμένα τα πατάτε επιτόπου με πηρούνι, κουτάλι ή ό,τι άλλο. Ρίχνουμε μέσα και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο πιπέρι πάνω από το πιάτο μας.
Καλή όρεξη!!!
* Αυτά τα ζυμαρικά "κρατάνε" πιο πολύ τις σάλτσες από τα μακαρόνια γι' αυτό και τα προτιμώ σε πολλές συνταγές.
Πέρισυ, τέτοια εποχή συζητούσαμε με την αδερφή μου για το μπρόκολο που είναι πολύ ωραίο χειμωνιάτικο λαχανικό και αναρωτιόμασταν πώς να το μαγειρέψουμε. Θυμήθηκε λοιπόν ότι στη Βραζιλία (άσχετο) είχε δοκιμάσει τη μακαρονάδα αυτή, που όμως είναι παραδοσιακή ιταλική συνταγή. Έψαξα λοιπόν και βρήκα την ιταλική συνταγή, την έκανα όσο πιο απλή μπορούσα και μια ωραία μέρα αποφάσισα να την ελληνοποιήσω βάζοντας φέτα !!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο της πάει...
Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Για 2 μερίδες:
- 1 μεσαίο μπρόκολο
- φέτα περίπου 200 γρ. (1 φλιτζάνι)
- Πένες ή βίδες* (έγω βάζω λίγο παραπάνω από 1/2 πακέτο γιατί είμαστε και φαγανοί άνθρωποι...)
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά βούτυρο (προαιρετικά)
Βράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, αλατισμένο νερό, όσο θα βάζαμε κανονικά για τα μακαρόνια. Μόλις βράσει ρίχνουμε το μπρόκολο πλυμένο και κομένο σε μπουκέτα όχι πολύ μικρά. Ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά.
Εντωμεταξύ, βάζουμε στο πιο μεγάλο τηγάνι μας το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα το μπρόκολο στο τηγάνι να σωταριστεί. Στο νερό του, το οποίο εξακολουθεί να βράζει στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας τα οποία βράζουμε με ανοιχτό καπάκι όση ώρα λένε οι οδηγίες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι ώστε να είναι μέτρια προς χαμηλή, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το σκόρδο σε φετούλες. Αν το τηγάνι μας έχει καπάκι (ακόμα καλύτερα) το σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά. Σε κάθε περίπτωση το αφήνουμε να σιγοψηθεί όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά γυρίζοντάς το απαλά 1-2 φορές.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και αν θέλουμε λιώνουμε στην κατσαρόλα τους το βούτυρο για να πάρουν γεύση. Και να μη βάλουμε πάντως δεν πειράζει καθόλου.
Ρίχνουμε τη φέτα τριμένη στο μπρόκολο και αυτή λιώνει αμέσως. Αν κάποια μπουκέτα τα θέλετε πιο μικρά ή πιο λιωμένα τα πατάτε επιτόπου με πηρούνι, κουτάλι ή ό,τι άλλο. Ρίχνουμε μέσα και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο πιπέρι πάνω από το πιάτο μας.
Καλή όρεξη!!!
* Αυτά τα ζυμαρικά "κρατάνε" πιο πολύ τις σάλτσες από τα μακαρόνια γι' αυτό και τα προτιμώ σε πολλές συνταγές.
Καλησπέρα. Δοκίμασε να ψιλοκόψεις και φρέσκια ντομάτα και να τη βάλεις από πάνω στο σερβίρισμα σε κυβάκια...μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή ιδέα nottedestate20! Θα τη δοκιμάσω... σύντομα
ΑπάντησηΔιαγραφή