... και μια συνταγή για εύκολο τσιζ κεικ
Σίγουρα δεν είναι αυτό που περιμένατε να δείτε σε αυτό το blog, αλλά πάντα λάτρευα να μαζεύω συνταγές (έχω άπειρα χαρτάκια σε διάφορα σημεία...) και σκέφτηκα γιατί να μη μοιραστώ και μία δικιά μου τροποποίηση; Εξάλλου, τι πιο ωραίο από το να ανακαλύπτεις ωραία πράγματα σε άσχετα μέρη; Πριν από πολλά χρόνια, στους τίτλους τέλους κάποιας ταινίας είχε συνταγές και έκτοτε βλέπω πάντα τους τίτλους τέλους, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ξαναέχουν κάτι ενδιαφέρον...
Τέλος πάντων, πρόκειται για μία παραλλαγή της κλασικής συνταγής για τσιζκέικ που αρέσει σε όσους την έχουν δοκιμάσει και επιπλέον έχει πολλά πλεονεκτήματα: δεν χρειάζεται ψήσιμο, δεν περιέχει κρέμα γάλακτος, αβγά ή βούτυρο (μόνο όσο έχουν τα μπισκότα). Επιπλέον, κάνω ένα κόλπο. Αντί να χρησιμοποιήσω τα κλασικά digestive με βούτυρο και ψήσιμο σε φόρμα, παίρνω ένα κουτί μπισκότα Border butterscotch crunch, τα διαλύω στο μπλέντερ και τα βάζω σε ατομικά μπωλάκια. Ούτε ψήσιμο, ούτε τίποτα. Τα κομματάκια καραμέλας που έχουν μέσα κάνουν τη διαφορά!
Υλικά για 6-7 μπωλάκια
- 1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη διαλυμένη σε λίγο νερό
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- σχεδόν 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/2 κιλό τυρί ρικότα ή ανθότυρο σε κεσεδάκι
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κουτί μπισκότα
Ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τη βανίλια, τη ρικότα και το ξύσμα και ανακατεύουμε να γίνουν όλα μία ωραία κρέμα. Η συνταγή μπορεί να γίνει και με κλασικό ανθότυρο αλλά τότε πρέπει να τον χτυπήσουμε πρώτα να αφρατέψει (και τότε ακόμη υστερεί σε γεύση). Προτιμήστε τη ρικότα ή τον ανθότυρο που έχει βγάλει γνωστή εταιρεία σε κεσεδάκι για πιο βελούδινη υφή.
Αφήνουμε λίγα λεπτά στην άκρη την κρέμα μας. Στο μεταξύ τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μας και τα μοιράζουμε σε μπωλάκια. Ρίχνουμε από πάνω και την κρεμούλα. Μετά από 10-15 λεπτά τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο. Σε 3 ώρες περίπου είναι έτοιμα. Τα σερβίρουμε με σιρόπι, γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή ακόμα και σκέτα.
Ελπίζω να σας αρέσει. Πάντως πιο εύκολο δεν γίνεται...
Τέλος πάντων, πρόκειται για μία παραλλαγή της κλασικής συνταγής για τσιζκέικ που αρέσει σε όσους την έχουν δοκιμάσει και επιπλέον έχει πολλά πλεονεκτήματα: δεν χρειάζεται ψήσιμο, δεν περιέχει κρέμα γάλακτος, αβγά ή βούτυρο (μόνο όσο έχουν τα μπισκότα). Επιπλέον, κάνω ένα κόλπο. Αντί να χρησιμοποιήσω τα κλασικά digestive με βούτυρο και ψήσιμο σε φόρμα, παίρνω ένα κουτί μπισκότα Border butterscotch crunch, τα διαλύω στο μπλέντερ και τα βάζω σε ατομικά μπωλάκια. Ούτε ψήσιμο, ούτε τίποτα. Τα κομματάκια καραμέλας που έχουν μέσα κάνουν τη διαφορά!
Υλικά για 6-7 μπωλάκια
- 1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη διαλυμένη σε λίγο νερό
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- σχεδόν 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/2 κιλό τυρί ρικότα ή ανθότυρο σε κεσεδάκι
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κουτί μπισκότα
Ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τη βανίλια, τη ρικότα και το ξύσμα και ανακατεύουμε να γίνουν όλα μία ωραία κρέμα. Η συνταγή μπορεί να γίνει και με κλασικό ανθότυρο αλλά τότε πρέπει να τον χτυπήσουμε πρώτα να αφρατέψει (και τότε ακόμη υστερεί σε γεύση). Προτιμήστε τη ρικότα ή τον ανθότυρο που έχει βγάλει γνωστή εταιρεία σε κεσεδάκι για πιο βελούδινη υφή.
Αφήνουμε λίγα λεπτά στην άκρη την κρέμα μας. Στο μεταξύ τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μας και τα μοιράζουμε σε μπωλάκια. Ρίχνουμε από πάνω και την κρεμούλα. Μετά από 10-15 λεπτά τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο. Σε 3 ώρες περίπου είναι έτοιμα. Τα σερβίρουμε με σιρόπι, γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή ακόμα και σκέτα.
Ελπίζω να σας αρέσει. Πάντως πιο εύκολο δεν γίνεται...
To έχω δοκιμάσει. Είναι καλό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπόσχομαι να το ξαναφτιάξω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφή