η πρώτη τούρτα του μωρού!
Ανήκετε στις καλές μαμάδες που θέλουν να φτιάχνουν με τα χεράκια τους τις τούρτες των παιδιών;
Είστε φανατικές με την υγιεινή διατροφή;
Ή μήπως απλά όπως και εγώ θέλετε να φτιάξετε για το μωράκι σας εσείς την πρώτη του τούρτα για να μπορεί να φάει και εκείνο μαζί με όλους τους υπόλοιπους;
Πραγματικά για μένα αυτό ήταν ένα μεγάλο ζήτημα. Δεν ήθελα να του δώσω κάτι περίεργο με σοκολάτες και φανφάρες, αλλά έπρεπε να είναι και κάτι που θα εκτιμήσουν όλοι οι καλεσμένοι.
Μετά λοιπόν από πολλά πειράματα κατέληξα σε μία προσαρμοσμένη συνταγή carrot cake πολύ ελαφριά και υγιεινή. Εύκολο, μοσχομυρωδάτο αλλά και δροσερό και ευπαρουσιάστο χάρη στο γλάσο που το μεταμόρφωσε σε τουρτίτσα για τα πρώτα μας γενέθλια. Και ναι, με έκανε πολύ περήφανη γιατί χρειάστηκαν πολλές δοκιμές και αλλαγές μέχρι να καταλήξω στην συνταγή αυτή που άρεσε πολύ.
- 2 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. ζάχαρη καστανή
- 2 φλ. καρότα (4 μεσαία καρότα)
- 4 αβγά
- 2 κ.γ. μπέικιν
- 2 κ.γ. κανέλα ή κανελογαρυφαλο
- 3/4 γλ. πολτό μήλου (1 μήλο)
- 1/4 φλ. λάδι (ναι, μόνο τόσο...)
- 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι (από 1 μεσαίο πορτοκάλι)
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- ελάχιστο αλάτι
Για το γλάσο:
- 500 γρ τυρί κρέμα
- 1-2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- ζάχαρη άχνη όσο θέλετε για να γίνει σαν πηχτή κρέμα
Καθαρίζετε τα καρότα και τα μήλα, τα κόβετε μικρά κοματάκια και τα βράζετε σε μια κατσαρολίτσα σε μεσαία φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Μετά τα περνάτε από το multi.
Ανακατεύετε με το μίξερ όλα τα υγρά και στο τέλος προσθέτετε σιγά σιγά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα.
Ψήνετε σε στρογγυλό ταψάκι που θα έχετε λαδώσει και αλευρώσει στους 180 βαθμούς, πάντα στις αντιστάσεις. Θέλει 50 - 60 λεπτά (δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι να βγαίνει στεγνό).
Επειδή είχε μεγάλη επιτυχία το έφτιαξα πολλές φορές και σαν απλό κέικ και με το γλάσο. Αλλά ειδικά για τη μέρα των γενεθλίων ήθελα και το κάτι παραπάνω για στόλισμα. Οπότε πήρα λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, την έλιωσα και τη μοίρασα σε 3 μπωλ. Κάθε μπωλ το χρωμάτισα με άλλο χρώμα ζαχαροπλαστικής και όταν κρύωσε έριξα με τον τρίφτη χρωματιστά κουρελάκια πάνω από το γλάσο. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ χαριτωμένο και πιο πολύ από μόλους εντυπωσιάσε τη μικρή εορτάζουσα που δεν δίστασε να το κάνει μαντάρα με τα χεράκια
Είστε φανατικές με την υγιεινή διατροφή;
Ή μήπως απλά όπως και εγώ θέλετε να φτιάξετε για το μωράκι σας εσείς την πρώτη του τούρτα για να μπορεί να φάει και εκείνο μαζί με όλους τους υπόλοιπους;
Πραγματικά για μένα αυτό ήταν ένα μεγάλο ζήτημα. Δεν ήθελα να του δώσω κάτι περίεργο με σοκολάτες και φανφάρες, αλλά έπρεπε να είναι και κάτι που θα εκτιμήσουν όλοι οι καλεσμένοι.
Μετά λοιπόν από πολλά πειράματα κατέληξα σε μία προσαρμοσμένη συνταγή carrot cake πολύ ελαφριά και υγιεινή. Εύκολο, μοσχομυρωδάτο αλλά και δροσερό και ευπαρουσιάστο χάρη στο γλάσο που το μεταμόρφωσε σε τουρτίτσα για τα πρώτα μας γενέθλια. Και ναι, με έκανε πολύ περήφανη γιατί χρειάστηκαν πολλές δοκιμές και αλλαγές μέχρι να καταλήξω στην συνταγή αυτή που άρεσε πολύ.
- 2 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. ζάχαρη καστανή
- 2 φλ. καρότα (4 μεσαία καρότα)
- 4 αβγά
- 2 κ.γ. μπέικιν
- 2 κ.γ. κανέλα ή κανελογαρυφαλο
- 3/4 γλ. πολτό μήλου (1 μήλο)
- 1/4 φλ. λάδι (ναι, μόνο τόσο...)
- 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι (από 1 μεσαίο πορτοκάλι)
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- ελάχιστο αλάτι
Για το γλάσο:
- 500 γρ τυρί κρέμα
- 1-2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- ζάχαρη άχνη όσο θέλετε για να γίνει σαν πηχτή κρέμα
Καθαρίζετε τα καρότα και τα μήλα, τα κόβετε μικρά κοματάκια και τα βράζετε σε μια κατσαρολίτσα σε μεσαία φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Μετά τα περνάτε από το multi.
Ανακατεύετε με το μίξερ όλα τα υγρά και στο τέλος προσθέτετε σιγά σιγά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα.
Ψήνετε σε στρογγυλό ταψάκι που θα έχετε λαδώσει και αλευρώσει στους 180 βαθμούς, πάντα στις αντιστάσεις. Θέλει 50 - 60 λεπτά (δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι να βγαίνει στεγνό).
Επειδή είχε μεγάλη επιτυχία το έφτιαξα πολλές φορές και σαν απλό κέικ και με το γλάσο. Αλλά ειδικά για τη μέρα των γενεθλίων ήθελα και το κάτι παραπάνω για στόλισμα. Οπότε πήρα λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, την έλιωσα και τη μοίρασα σε 3 μπωλ. Κάθε μπωλ το χρωμάτισα με άλλο χρώμα ζαχαροπλαστικής και όταν κρύωσε έριξα με τον τρίφτη χρωματιστά κουρελάκια πάνω από το γλάσο. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ χαριτωμένο και πιο πολύ από μόλους εντυπωσιάσε τη μικρή εορτάζουσα που δεν δίστασε να το κάνει μαντάρα με τα χεράκια
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου