το πιο εύκολο κέικ!
Εντάξει, μπορεί να μην περιμένουμε καμιά βαρυχειμωνιά όπως έχει εξελιχθεί το κλίμα στην Ελλάδα, αλλά σιγά σιγά κρυώνει λίγο ο καιρός και έρχεται η εποχή που θέλουμε να μοσχομυρίσει το σπίτι από ένα γλυκό που φτιάξαμε με τα χεράκια μας. Και τι καλύτερο από ένα αφράτο κέικ που λειώνει στο στόμα και έχει να προσφέρει κάτι πιο ουσιαστικό σε μας και στα παιδάκια μας από τα έτοιμα φαγώσιμα;
Θα μου πείτε, η θέληση υπάρχει αλλά ο χρόνος όχι, πόσο μάλλον για να το εντάξουμε συχνά στο εβδομαδιαίο μας μενού... Ε λοιπόν σας έχω συνταγούλα πανεύκολη και με εγγυημένη επιτυχία. Ξεχάστε τις πολύπλοκες διαδικασίες, ξεχάστε και το βούτυρο. Δεν θα σας λείψει καθόλου! Ιδού τα υλικά:
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι (μπορείτε να βάλετε και συσκευασμένο)
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αν βάλετε απλό θα προσθέσετε 1 φακελάκι μπέικιν)
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
Ανακατεύετε όλα τα υγρά μαζί ή με το χερι ή με μίξερ, χωρίς πολύ πολύ χτύπημα και μετά ενσωματώνετε απαλά το αλεύρι και την κανέλα (και το μπέικιν αν χρησιμοποιήσετε). Ο στόχος είναι να μη μείνουν σβώλοι από το αλεύρι χωρίς να το ταλαιπωρήσουμε, οπότε αν χρησιμοποιείτε το μίξερ βάλτε μία χαμηλή ταχύτητα και για λίγη ώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (πάντα δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι για να δούμε αν είναι έτοιμο το κέικ). Καλύτερα να ψηθεί στις αντιστάσεις και όχι στον αέρα. Η δόση είναι για μία στρογγυλή φόρμα ή για 2 από τα πολύ βολικά αλουμινένια μακρόστενα φορμάκια μίας χρήσης (23x10 εκ.)
Η βασικά συνταγή είναι αυτή. Τόσο απλή και με τόσο λίγα υλικά! Και μετά αρχίζουν οι παραλλαγές κατά βούληση. Η τελευταία που έκανα και σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα ήταν με γέμιση από σταφιδούλες, καρύδια ψιλοκομμένα, καστάνη ζάχαρη και έξτρα κανέλα...
Καλή σας όρεξη!!!
Θα μου πείτε, η θέληση υπάρχει αλλά ο χρόνος όχι, πόσο μάλλον για να το εντάξουμε συχνά στο εβδομαδιαίο μας μενού... Ε λοιπόν σας έχω συνταγούλα πανεύκολη και με εγγυημένη επιτυχία. Ξεχάστε τις πολύπλοκες διαδικασίες, ξεχάστε και το βούτυρο. Δεν θα σας λείψει καθόλου! Ιδού τα υλικά:
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι (μπορείτε να βάλετε και συσκευασμένο)
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αν βάλετε απλό θα προσθέσετε 1 φακελάκι μπέικιν)
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
Ανακατεύετε όλα τα υγρά μαζί ή με το χερι ή με μίξερ, χωρίς πολύ πολύ χτύπημα και μετά ενσωματώνετε απαλά το αλεύρι και την κανέλα (και το μπέικιν αν χρησιμοποιήσετε). Ο στόχος είναι να μη μείνουν σβώλοι από το αλεύρι χωρίς να το ταλαιπωρήσουμε, οπότε αν χρησιμοποιείτε το μίξερ βάλτε μία χαμηλή ταχύτητα και για λίγη ώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (πάντα δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι για να δούμε αν είναι έτοιμο το κέικ). Καλύτερα να ψηθεί στις αντιστάσεις και όχι στον αέρα. Η δόση είναι για μία στρογγυλή φόρμα ή για 2 από τα πολύ βολικά αλουμινένια μακρόστενα φορμάκια μίας χρήσης (23x10 εκ.)
Η βασικά συνταγή είναι αυτή. Τόσο απλή και με τόσο λίγα υλικά! Και μετά αρχίζουν οι παραλλαγές κατά βούληση. Η τελευταία που έκανα και σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα ήταν με γέμιση από σταφιδούλες, καρύδια ψιλοκομμένα, καστάνη ζάχαρη και έξτρα κανέλα...
Καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου