Κοτόσουπα... βραζιλιάνικη

Τώρα που κρύωσε επιτέλους ο καιρός, σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να σας γράψω και μια συνταγή που... ζεσταίνει. Εξάλλου με τόσες φούριες τους τελευταίους μήνες δεν έχω γράψει καμία συνταγούλα (μήπως επειδή δεν είχα χρόνο ούτε να μαγειρέψω;). Σήμερα όμως την πεθύμησα μια ωραία κοτόσουπα...
Τέλος πάντων, οι οδηγίες όπως πάντα είναι πολύ απλές:
1. Φτιάχνετε μία κοτόσουπα όπως σας αρέσει. Π.χ. η πεθερούλα μου (που την κάνει πολύ νόστιμη) βράζει το κοτόπουλο μαζί με σέλινο, καρότο και πατάτες (τα οποία βγάζει μετά) και κλασικά προσθέτει ρύζι. Καμία φορά βάζει και ντομάτα οπότε γίνεται κόκκινη, κάτι που δεν μας ενοχλεί για τη συνέχεια της συνταγής...
2. Αφού κρύωσει κάπως το κοτόπουλο, το θρυμματίζουμε με τα χέρια αφαιρώντας ταυτόχρονα τα κόκαλα, ώστε να γίνει σαν κλωστούλες. Δεν πειράζει αν δεν είναι όλες το ίδιο μέγεθος, το κάνουμε γρήγορα και απλά και ρίχνουμε ξανά σιγά-σιγά όλο το ψαχνό μέσα στη σούπα.
3. Τέλος, όταν σερβίρουμε τη σούπα προσθέτουμε τριμένο τυρί (π.χ. γκούντα ή ό,τι άλλο θέλουμε) το οποίο λιώνει μέσα και γίνεται κόλαση! Φυσικά δεν απαγορεύεται να βάλουμε πιπέρι ή λεμόνι, ίσα-ίσα ταιριάζουν πολύ.
Την είχα φάει πριν από πολλά χρόνια στη Βραζίλια (ας μην αποκαλύψω πόσα...) αν και μπορεί να τη συνηθίζουν έτσι και σε άλλες χώρες. Πάντως από τότε την τρώω έτσι και πραγματικά αρέσει πολύ σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν θέλουν να δουν βραστό κοτόπουλο!
Καλή σας όρεξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις